Välkommen till Öresound Big Band

Prisbelönta jazzsångerskorna Vivian Buczek och Anna Pauline trivs både av och på scen - det syns verkligen att de har roligt tillsammans. Nu bjuder de tillsammans med Malmö-baserade Öresound Big Band på en minnesvärd storbandskonsert i vårens tecken. Vivians klangfulla, kraftfulla röst möter Annas mjuka, lyriska röst - två kontraster som smälter samman till ett bredare, lekfullt, njutbart men framförallt fängslande och spännande sound.

Vad: Storbandskonsert i vårens tecken
Vem: Öresound Big Band med gästsolister: Vivian Buczek & Anna Pauline
Var: Vellinge Konserthus, Norrevångsgatan 1, 235 36 VELLINGE
När: Söndagen den 15 april kl.16:00
Entré: Picnic-bord: 180kr - Student/Pensionär 100 kr – Läktarplats (& längre bak i lokalen) 100kr
Elever vid Vellinge Kulturskola 50kr – Barn under 12 år gratis
Biljetter: Förköp; oresoundbb@gmail.com, eller i kassan konsertdagen

Vivian Buczek är född i Malmö präglad av polska rötter; med pappa Bruno som jazztrombonist och mamma Kristina som vibrafonist har musiken alltid funnits nära till hands. Vivian har fem skivor i bagaget - senaste albumet "Dear Ella", i arrangemang av pianisten Martin Sjöstedt, har hyllats och vunnit idel lovord i såväl lokal som utländsk press. Det är ingen tvekan om att Vivian Buczek är en av vårt lands främsta jazzsångerskor; med en enastående bredd, timing, frasering och känsla för jazzens idiom. Hennes framgångar noterades inte minst 2016, då hon vann det prestigefyllda Harry Arnold Stipendiet. Buczek har uppträtt med många kända artister som exempelvis Toots Thielemans, Svante Thuresson, Peter Asplund och Viktoria Tolstoy.

Anna Pauline är född i Kalmar med dansk mamma och svensk pappa. Musiken och dansen kom tidigt in i sångerskans liv då mor var dans- & musikalartist, fader Jack trumpetare i det på 80-90-talet populära tradjazzbandet Jazzin' Jacks. Pauline har vunnit kulturstipendier och jazzpriser, inte minst för hennes debut vokaljazz-album "Give me time" 2015, men även för hennes idoga insatser inom jazzens värld; som projektledare, bandledare och kompositör. Med stor utstrålning på scen, engagemang och djup i sina sångtolkningar har Pauline seglat upp som en av jazzklubbarnas favoritvokalist. För att inte nämna musikernas och omvärldens. Pauline har släppt en fullängdare och tre EP; varav en bestående av originalkompositioner och arrangemang skrivna av sångerskan själv. Liksom Vivian har Anna också framträtt med många kända artister, som till exempel Björn Skifs, Nils Landgren och Jesper Thilo.

Missa inte detta unika tillfälle att få uppleva två av landets mest hörvärda sångerskor på samma scen!

Öresound Big Band är ett storband från Malmö som startades 1976. Bandet består idag av ett tjugotal medlemmar i alla åldrar. Musikstilen är huvudsakligen jazz och repertoaren är inriktad på såväl konsert som dans.

Är du en duktig storbandsmusiker som är intresserad av att vara med så hör av dig då det ibland uppstår behov av vikarie etc.
Vi repar måndagkvällar på Magasinsgatan 9 po Limhamn och brukar ha ca 5-10 gig per år.

Kontakta Öresound (klicka här!) för mer information eller för intressenanmälan.
Vill du ta dela av vårt nyhetsbrev klickar du här och registrer din e-post adress.